Διευθυντής Πωλήσεων
Ένας διευθυντής πωλήσεων είναι υπεύθυνος για την πρόσληψη, την κατάρτιση και την καθοδήγηση του δυναμικού πωλήσεων. Στόχος του είναι να μπορέσει να κατανοήσει συμπεριφορές στο χώρο εργασίας και να εφαρμόσει τις ψυχολογικές του γνώσεις σε δραστηριότητες και αρχές διαχείρισης. Συνακόλουθα, μπορούν να ληφθούν σωστές αποφάσεις, ώστε να υπάρχει επιτυχία στην επιχείρηση.

Προγραμματιστής Υπολογιστών

Οι προγραμματιστές υπολογιστών αναπτύσσουν και εκτελούν προγράμματα για χρήστες, όπως επίσης εργάζονται για τη διεύρυνση των ήδη κατασκευασμένων προγραμμάτων. Ιδιαιτέρως βοηθητική μπορεί να φανεί η άσκηση της κριτικής σκέψης και η κατανόηση της ψυχολογίας των χρηστών– δεξιότητες που κατέχουν κυρίως οι απόφοιτοι της ψυχολογίας.

Ψυχολόγος Γραφημάτων

Με περαιτέρω μελέτη και εξάσκηση, ένας απόφοιτος είναι σε θέση να δουλέψει με ανθρώπους από όλα τα υπόβαθρα. Ασχολία του αποτελεί η ανάλυση συμπεριφορών, σκέψεων και συναισθημάτων, ώστε να οδηγηθεί στην επεξήγηση συγκεκριμένων πράξεων του πελάτη. Επιλογή ενός τέτοιου ψυχολόγου αποτελεί η ειδίκευσή του στη επαγγελματική, εκπαιδευτική ψυχολογία, όπως επίσης στον αθλητισμό και την ψυχική υγεία.

Ψυχοθεραπευτής

Ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να έχει ποικίλο φόρτο εργασίας, καθώς δουλεύει με μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια, ομάδες και οικογένειες. Στόχος του είναι να βοηθήσει όλους τους παραπάνω να ξεπεράσουν διάφορα ψυχολογικά ή συναισθηματικά προβλήματα, το στρες ή ακόμα και τον εθισμό. Ο τομέας ειδίκευσης ενός ψυχοθεραπευτή σχετίζεται με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, δύναται να ασχοληθεί με την ανθρωπιστική και ενοποιητική ψυχοθεραπεία, τη βιωματική και την ψυχοθεραπεία μέσω ύπνωσης. Επιπρόσθετα, έχει τη δυνατότητα να εργασθεί ως φυσιοθεραπευτής, μουσικός, οικογενειακός, υπαρξιακός θεραπευτής και τέλος, οργανωτής-σύμβουλος ζωής.

Σημαντικα νεα
οι φοιτητές μας στο μάθημα πληροφορικής και σχεδιασμού