Αστυνομικός
Πρόσφατα, τα κριτήρια πρόσληψης για αξιωματικούς της αστυνομίας έγιναν πιο αυστηρά, με περισσότερους αστυνομικούς επιτρόπους να ψάχνουν για υποψηφίους που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε κάποιο κολέγιο, κατά προτίμηση στον κλάδο της ψυχολογίας. Κατά αυτό τον τρόπο, υπάρχει ειδίκευση στις αρχές, ώστε να πραγματοποιείται καλύτερα το έργο τους.

Κοινωνικός Λειτουργός

Ένας κοινωνικός λειτουργός δουλεύει με πελάτες, οι οποίοι περνούν δύσκολες περιόδους στη ζωή τους. Τέτοιοι πελάτες αποτελούν συχνά κοινωνικές ομάδες παιδιών και ηλικιωμένων, άτομα με αναπηρία και θύματα εγκλημάτων και κακοποίησης. Στόχος του είναι να τους παρέχει υποστήριξη ώστε να βελτιωθεί η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκονται. Υπάρχει η δυνατότητα εργασίας σε σχολεία, νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Ο κλινικός ψυχολόγος είναι πτυχιούχος ψυχολογίας, ο οποίος, μέσω του μεταπτυχιακού του, αποκτά ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία. Έχει γνώσεις ψυχοπαθολογίας και ψυχοφαρμακολογίας. Είναι η ειδικότητα της ψυχολογίας που πλησιάζει περισσότερο προς την ψυχιατρική, όμως, σε αντίθεση προς τον ψυχίατρο, δεν δικαιούται να συνταγογραφεί οποιοδήποτε φάρμακο. Ο ψυχολόγος ερευνά και αξιολογεί: α) τις ψυχικές λειτουργίες, β) την συμπεριφορά του ατόμου, είτε μέσα από διαγνωστικές συνεδρίες, είτε με την βοήθεια ψυχομετρικών δοκιμασιών (τεστ).

Παρότι ορισμένοι συνηθίζουν να τον αποκαλούν δάσκαλο και να χαρακτηρίζουν την συνεδρία ως μάθημα, αυτό δεν ισχύει. Ο δάσκαλος μεταδίδει στον μαθητή μια συγκεκριμένη γνώση και αναγκαστικά τον τοποθετεί σε κάποια καλούπια. Αντίθετα, ο ψυχολόγος αναδεικνύει την μοναδικότητα του κάθε υποκειμένου. Όμως, ψυχολόγος και δάσκαλος μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα προς ταύτιση.

Σημαντικα νεα
οι φοιτητές μας στο μάθημα πληροφορικής και σχεδιασμού